Ekonomija

Uniprom sa partnerima iskazuje interesovanje da preuzme EPCG

Autor Milena Mijušković

Kako ističu u toj kompaniji, Uniprom je sa partnerima zainteresovani da i oni preuzmu EPCG. Na taj način bi, kako navode u saopštenju, na stolu imali dvije ponude i jedan veoma poslovno interesantan sastanak.

Izvor: Promo/Logo epcg

"Uniprom sa partnerima iskazuje interesovanje da preuzme EPCG, pa bi bilo veoma korisno da EPCG pošalje i svoju ponudu sa potrebnim detaljima. Vjerujemo da će to biti u organizaciji nadležnog ministarstva. Uniprom bi prepustio KAP Elektroprivredi samo na bazi razmjene, s tim da se razlika u vrijednostima kompanija utvrdi od zvanične međunarodne revizorske kuće", naglašavaju u Unipromu.

Iz Uniproma dodaju da je uvijek najteže dokazati "očigledno“. EPCG želi da izbjegne svoju ugovorenu obavezu, a ta kompanija samo insistira na ugovoru.

"Dužni su da donesu odluku kojom će utvrdi kategoriju potrošača kojoj KAP pripada, sa potrošačima iz te kategorije i dogovorno s tim da Uniprom KAP ne može plaćati veću cijenu od one koja je predviđena za tu kategoriju. Pristajemo na takav sastanak i tražimo ga od 15.06.2021. godine. Uniprom KAP-u je već nanijeta ogromna šteta, kako zbog informacija u domaćoj, tako i inostranoj javnosti, jer je i Rojters objavio da se prijeti zatvaranjem KAP-a. Da je Crna Gora postala nestabilna investiciona destinacija potvrđuju i ovakva pisanja, a mi ćemo se potruditi da i međunarodna javnost dobro bude upoznata sa kakvim se pritiscima suočava bilo koja kompanija koja želi da posluje u ovako nestabilnom investicionom ambijentu", naglašavaju u Unipromu.

Kako dodaju, zbog velikih gubitaka na mreži, EPCG je prinuđena da ih pokriva poskupljenjem struje i ide se ka zaplašivanju građana, da će na njihov teret ići ukoliko se se KAP-u da ugovorena cijena.

"Ovakve manipulacije ne priliče ozbiljnim poslovnim odnosima. Naša situacija je čista - ponašanje u skladu sa ugovorom i nastavak rada KAP-a, kao i razvoj kapaciteta, u suprotnom jedini ishod je zatvaranje KAP-a nakon čega bi se na nadležnom mjestu tražilo mišljenje ko ga je uzrokovao", zaključili su u saopštenju.

Tagovi