Politika

ZBOG NEDOLASKA BRATIĆ PREKINUTA SJEDNICA ODBORA

Autor Milena Mijušković Izvor MINA

Sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, na kojoj su trebale da budu razmatrane izmjene Zakona o sportu, prekinuta je zato što se resorna ministarka Vesna Bratić četvrti put nije pojavila na matičnom odboru.

Izvor: Vlada Crne Gore/ S. Matić

Predsjednik tog skupštinskog tijela Damir Šehović kazao je da se to što se Bratić danas četvrti put nije pojavila na svom matičnom odboru nije dešavalo u novijoj istoriji parlamentarizma.

"Šehović je zato prekinuo današnju sjednicu na kojoj je trebalo da budu razmatrane izmjene Zakona o sportu", saopštili su iz Socijaldemokrata.

Šehović je rekao da će o tome obavijestiti predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, a ako se ne riješi problem, kako je kazao, taj zakon se može razmatrati na plenumu i bez mišljenja Odbora.

 "Budite sigurni da neću dozvoliti ponižavanje Slupštine i članova Odbora", rekao je Šehović.

Navodi se da se Bratić do sada ni jednom nije pojavila na Odboru, iako je to trebalo čak četiri puta, sa obrazloženjima sastanaka sa ambasadorima, boravka inistranstvu, narušenog zdravlja, rada na Budžetu.

"Sasvim je jasno da Bratić izbjegava da se pojavi na matičnom odboru”, rekao je Šehović.

Kako je istakao, tu postoje dva problema i to nezapamćeni pokušaj poniženja Skupštine, kao i činjenicu da sada već počinje da izgleda kao da gospođa Bratić iz nekog razloga ima strah od Odbora.

“U oba slučaja to je neprihvatljivo, jer je riječ o osobi koja vodi trećinu državnih resora", poručuje Šehović.

Tagovi