Politika

MEDOJEVIĆ O MARŠALOVOM PLANU: Mickej&Jakov se igraju sa državom!

Autor Gordana Bojanić

Niko ozbiljan kao što je Svjetska banka ili Međunarodni monetarni fond nije podržao ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću i ministru finansija Milojku Spajiću ovu sprdacinu od tzv. plana (Evropa sad), kazao je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Svi nas podržavaju”, “Susreo sam se sa nekoliko senatora i kongresmena”, “Imamo punu podršku iz Brisela” itd. i sl. Ima samo jedan problem. Nema nijednog konkretnog imena ni konkretne izjave o tome. Nevidljivi ljudi, bez imena i prezimena, bez konkretnih izjava”, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Prema njegovim riječima, Spajić je tražio da Skupština donese odluku o novom zaduženju od 900 miliona eura “i da mu vjerujemo na riječ da će sve biti ok”.

“Bez ijednog papira, analize, predloga ugovora. Ništa. Samo kaže: “Bez majk, sve će biti OK”. I ja mu vjerujem. Za njega će biti ok. Pašće provizija na račun ili u kešu. Za narod i državu, koga briga. Više transakcija, više provizije. I onako će sve to narod platiti i pozlatiti”, istakao je Medojević.

On je dodao da Vlada prihvata posao oko tzv. hedžinga od 840 miliona eura bez ijednog papira ili materijala.

“Ministri glasaju na viber grupi. Rokamo! Što više trasakcija, to više provizija. Prosto pravilo investicionog bankarstva”, navodi Medojeviić.

Kako je istakao, komunizam je davno mrtav i ideja da ministar vodi preduzeća i pravi planove velikih alokacija novca od poreza građana, kako navodi Medojević, prema svojim ličnim političkim, partijskim i privatnim interesima i kriterijumima je sahranjena 1989, padom SSSR i komunizma.

“Uloga Vlade je da obezbijedi i isporuči servis građanima i privredi i da podstakne rast i razvoj. Oporezivanje piva i slatkiša, gaziranih pića i cigareta kao ključni segment ovog tzv. plana je smijurija. Kako mali Đokica zamišlja vođenje zemlje. Ako se Dritan igrao sa sektorom bezbjednosti, prema riječima njegovog eksperta, onda se ovaj dvojac Mickej&Jakov igraju sa državom. Pa ako je u toj dječijoj igri polome, nema veze. I onako nije njihova”, zaključio je Medojević.

Evo šta podrazumijeva plan Evropa sad:

Možda ce vas zanimati