Politika

MINISTARKA ZDRAVLJA NAJAVILA PAD VLADE?

Autor Gordana Bojanić

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila je uvođenje strožijih epidemiloških mjera i prije 1. decembra, a one bi mogle uticati i na rad Vlade Crne Gore.

Izvor: Vlada Crne Gore

Nacionalna digitalna COVID biće u tom slučaju nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površinhe preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

Potvrdu ili negativan PCR test će morati da imaju svi zaposleni u javnoj upravi među kojima su i zapsoleni u Vladi Crne Gore.

Ova odluka, ako stupi na snagu, mogla bi uticati na rad same Vlade, jer se premijer Zdravko Krivokapić, koliko je poznato, nije vakcinisao protiv koronavirusa. On, kao i neki ministri u njegovoj Vladi, u tom slučaju ne bi mogli da dolaze na posao.

Premijer je ranije rekao da ne bježi od vakcinacije ali da ima imunitet na koronavirus.

"Nema potrebe da se vakcinišem, imam dovoljno antitijela", rekao je ranije premijer koji je nekoliko puta kršio epidemiološke mjere.

Krajem jula ove godine je kazao da će se vakcinisati kada antitijela budu spala na mjeru koja je nedosputiva.

Nevakcinisani premijer govorio je krajem prošlog mjeseca o značaju vakcinacije i rezultatima Crne Gore u toj oblasti na globalnom samitu posvećenom borbi protiv kovida-19. On je tada kazao da je njegova Vlada postavila cilj da do kraja decembra 70 odsto stanovništva bude vakcinisano protiv koronavirusa.