Politika

ĐUKANOVIĆ NE ŽELI DA ODGODI IZBORE: RASPISANI SU PO ZAKONU, ODLUKA JE SASTAVNI DIO PRAVNOG PORETKA

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Milo Đukanović ponovio je da neće odgoditi lokalne izbore na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu koji su zakazani za 5. decembar. Istakao je da su predizborne radnje već počele i kazao da Skupština pokušajima da odgodi izbore opstruira demokratiju.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Tokom obilaska Gradskog stadiona na Cetinju kazao je da podržava da lokalni izbori u svim opštinama budu u istom danu, ali i naglasio da se to ne može odnositi na one koji su već raspisani.

Kaže i da je sama inicijativa o objedinjavanju izbora dobra.

Đukanović je rekao da objedinjavanje termina održavanja izbora smatra vrlo racionalnim.

"Samo je pitanje kada bi mogao biti taj termin, i on bi se morao odnositi na izbore u svim lokalnim uprava, uključujući Prijestonicu i Glavni grad. To se, prema našem viđenju, ne može odnositi na održavanju izbora u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju, jer su oni već raspisani", precizirao je Đukanović.

On je naveo da, i kada učestvuje u predizbornim kampanjama, vodi računa o tome da se ponaša kao predsjednik države.

"Smatram da je doprinos demokratiji tamo gdje se događaju izbori da imate priliku da građane upoznate sa svojim stavom o političkoj ponudi i, ukoliko to uradite na civilizovan, demokratski i kulturan način, niti povređujete konkurenciju, niti ugrožavate neko svoje svojstvo koje imate u političkom životu Crne Gore", kazao je Đukanović.

On je, tokom posjete Prijestonici, razgovarao sa gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom i lokalnom upravom, a obišao je i gradilište gradskog stadiona i razgovarao sa privrednicima Cetinja.