"NIJE BILO ZLE NAMJERE"

BRNABIĆ: KRIVOKAPIĆA TREBALO DA SAČEKA SELAKOVIĆ, NEDIMOVIĆ NIJE ISPOŠTOVAO "DRES KOD"

Autor Gordana Bojanić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije poštovao "dres kod" prilikom dočeka predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića na beogradskom aerodromu, ali i dodala da iza tog postupka nije bilo "nikakve zle namjere".

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Ona je posle sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem izjavila da je crnogorskog zvaničnika trebalo da sačeka ministar spoljnih poslova Nikola Selakovića ali da avion kojim se vraćao iz Atine, nije mogao da sleti na vrijeme.

"U poslednjem trenutku je na aerodrom otišao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović jer je on i potpredsjednik Vlade Srbije. On često krši 'dres kod', to je njegov manir. To nije nešto čemu pridaje posebnu pažnju. Prekršen je diplomatski protokol ali ne sa nekom zlom namjerom. Nekad morate da razumijete i lične preference ljudi, ni ja nisam osoba koja se drži ustaljenih protokola", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Odbacila je navode pojedinih medija o ponižavajućem dočeku, navodeći da je crnogorski premijer u Beogradu imao tretman kao "nijedan drugi zvaničnik".

"Predsjednik Aleksandar Vučić nikom nije poklonio toliko pažnja kao premijeru. Čim je sinoć sletio iz Glazgova, došao je na večeru da poželi dobrodošlicu premijeru. Danas su se sastali, a večeras će imati još jednu večeru. To mnogo više govori o našem odnosu prema Crnoj Gori nego 'dres kod' ministra Nedimovića", ocijenila je predsednica Vlade Srbije.