Politika

KRIVOKAPIĆ STIGAO U BEOGRAD, POLOŽIO VIJENAC NA SPOMEN-PLOČU ĐINĐIĆU: PO DOLASKU GA DOČEKAO POTPREDSJEDNIK VLADE SRBIJE

Autor Jovana Raičević

Premijer Zdravko Krivokapić stigao je u prvu zvaničnu posjetu Srbiji, gdje ga je dočekao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i potpredsjednik Vlade Srbije Branislav Nedimović.

Izvor: Tviter/Zdravko Krivokapić/printscreen

Izvor: Tviter/Zdravko Krivokapić/printscreen

 "Danas sam, u dvorištu Vlade Srbije, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, položio vijenac na spomen-ploču dr Zoranu Đinđiću, filosofu, vjesniku demokratije, premijeru, reformatoru i modernizatoru", napisao je Krivokapić.

Podsjećamo, Krivokapić je ranije kazao da će posjeta Beogradu bit realizovana u duhu dobrosusjedskih odnosa i zajedničke evropske perspektive.

On je za Televiziju Nikšić rekao da Crna Gora sa svim susjedima želi najbolje odnose.

Ipak, kako je naveo, odnosi Crne Gore i Srbije su specifični zbog istorijskih i porodičnih veza građana dvije države.

“Mi upravo želimo da iskoristimo te veze da intenziviramo ekonomsku saradnju, u interesu svih građana. Da popravimo odnose poštujući nezavisnost obje države", kazao je Krivokapić.

Kako je najavljeno iz Vlade, Krivokapić će danas položiti vijenac na spomen-ploču Zoranu Đinđiću, u dvorištu Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

"U nastavku radnog dana će biti upriličen susret sa nerezidentnim ambasadorima u Crnogorskoj kući", kaže se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Krivokapić će sjutra razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsjednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.