Politika

ĐUROVIĆ: Ako neće ekspertsku vladu, moraće da je sruše sa DPS-om

Autor Kristina Stevović Izvor Dan

Za Građanski pokret URA jedino je moguća i prihvatljiva rekonstrukcija vlade na platformi na kojoj je i sastavljena, a to je na ekspertskom nivou, rekao je potpredsjednik te stranke Goran Đurović.

Izvor: URA

Đurović je kazao Danu da bi se sve drugo kosilo sa onim za šta se URA zalagala od izborne kampanje pa do danas.

On smatra da u cijelom procesu rekonstrukcije fali razumijevanja.

Đurović je rekao da URA ne bježi od rekonstrukcije Vlade i da smatraju da treba uraditi jasnu analizu rada svih ministara da bi se utvrdilo ko od njih nije odgovorio zadatku.

"URA razumije i poštuje borbu koju su Demokratski front i Demokrate vodile protiv Demokratske partije socijalisra (DPS), ali traži i od njih razumijevanje za naš stav da je u ovom tranzicionom vremenu ovakav model vlade jedino moguć i najmanje bolan za sve", kazao je Đurović.

 On je poručio da su u URI sigurni da bi uvođenjem političara u Vladu u ovom trenutku izazvali još veću polarizaciju u društvu, na šta sigurno nećemo da pristanu.

Đurović je naveo da kao rješenje ove situacije vidi da njihovi partneri shvate potrebu rekonstrukcije na ekspertskom nivou, da se kandiduju najbolji ljudi u svojim oblastima koji će poboljšati rad Vlade i omogućiti da se sprovedu neophodne reforme koje građani željno očekuju.

On je naveo da, ako želja za vlašću i pozicijama u Vladi bude tolika da se potpuno zanemari racionalan pristup, imaju dva scenarija.

"Prvi, da neko od naših partnera zajedno sa DpS-om sruši ovu vladu, a drugi da neko od naših partnera nastavi da muči cijelu Crnu Goru neizglasavanjem zakona od kojih se živi kao što su budžet i najavljeno povećavanje minimalnog ličnog dohotka", poručio je Đurović.