Politika

SPAJIĆ NEĆE PRISUSTVOVATI SJUTRAŠNJOJ SJEDNICI SKUPŠTINE

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Na drugoj posebnoj sjednici Skupštine Crne Gore, koja je predviđena za sjutra, predstavnici mnogih poslaničkih klubova željeli su dobiti odgovore od ministra finansija i socijalnog staranja vezane za pitanja posvećena temi "Kadrovska politika i reforme u MFSS".

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Ministar je, međutim, kako prenosi portal RTCG, obavijestio poslanike da neće prisustvovati toj sjednici, te zamolio da na planirana pitanja odgovori 1. novembra.

Spajić je naveo da, nažalost, neće biti u prilici da sjutra prisustvuje sjednici Skupštine na čijem dnevnom redu je premijerski sat i poslanička pitanja, jer održava bilateralne sastanke sa predstavnicima Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) i predstavnicima Blackstone-a u online formatu.

 "Navedeni sastanci su veoma značajni za dalji ekonomski razvoj Crne Gore, a predstavlja sljedeći korak nakon sastanaka koji će se realizovati za vrijeme moje radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Imajući u vidu navedeno, a uz puno uvažavanje kontrolne uloge Skupštine i obavezujućih odredaba Poslovnika najljubaznije molim da omogućite da odgovaram na poslanička pitanja u ponedjeljak 1. novembra", navodi se u dopisu Spajića, zaključuje RTCG.