Politika

OGLASILA SE PETRIČEVIĆ: NADAM SE DA ĆU ISPUNITI OČEKIVANJA VLADE, ULOŽIĆU NAPORE ZA OSTVARENJE GLAVNIH CILJEVA

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

"Sa osjećajem pune odgovornosti, u nadi da ću na novoj funkciji ispuniti očekivanja Vlade Crne Gore, privrede ali i građana, stupila sam na dužnost vršiteljke dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Crne Gore", saopštila je danas Milena Petričević, prenosi Standard

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

”Svjesna težine i odgovornosti koju nameće ukazano povjerenje, u vršenju radnih obaveza uložiću maksimalno profesionalne kapacitete i snažno moralno opredjeljenje, za ostvarenje strateških ciljeva Uprave na postizanju napretka u sprovođenju reformi, poštujući principe dobrog rukovođenja, pravednosti i lojalne konkurencije”, izjavila je Petričević.

 Kako piše u obraćanju, prioriteti u radu Uprave u narednom periodu biće sankcionisanje svih oblika nezakonitosti koje direktno utiču na obezbjeđenje stečenih prava budžetskih korisnika, navodi Standard.

”Dosljednom primjenom zakona i unapređenjem efikasnosti kompleksnog sistema Uprave nastojaću da nadokandimo deficit povjerenja u instituciju koja integriše tri važne oblasti koje zahtijevaju jednaku pažnju i posvećenost radi daljeg ekonomskog razvoja, jačanja stabilnosti demokratskih institucija i moralne osnove društva.

 Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti u otkrivanju nezakonitih radnji, uvjerena sam da službenici Uprave prihoda i carina predstavljaju vrijedan resurs koji će kroz dalju koordinaciju nastaviti da postiže još bolje rezultate u suzbijanju krijumčarenja, otkrivanju poreskih utaja, naplati javnih prihoda i izgradnji sigurnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, za šta će najveću podršku imati od strane menadžmenta Uprave.

S obzirom na navedeno, očekujem da ćemo kroz dalja zalaganja nastaviti da opravdavamo ulogu jedne od najvažnijih institucija u sistemu javnih finansija, od čije efikasnosti zavisi funkcionalnost cijelog institucionalnog okvira naše države, javni interes i dobrobit svih građana”, zaključuje se u obraćanju Milene Petričević v.d. direktorice Uprave prihoda i carina.