Politika

 ABAZOVIĆ I RADULOVIĆ U NJUJORKU: VLADA SE ZALAŽE ZA BLIŽU SARADNJU SA NAŠOM DIJASPOROM I ISELJENICIMA

Autor Lidija Roganović

U crnogorskom konzulatu u Njujorku održan je sinoć drugi sastanak potpredsjednika Vlade dr Dritana Abazovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa predstavnicima udruženja koja potiču iz Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade.

Izvor: Rade Koprivica/radekoprivica.com

,,Sa crnogorskom dijasporom želimo najbolju moguću saradnju kako bi ona rezultirala još većim ulaganjima dijaspore, kao važnog dijela crnogorskog društva", ukazao je Abazović.

Imajući u vidu da svaka dijaspora predstavlja ogledalo države u svijetu, istakao je Abazović, ubijeđen sam da će naša nastaviti da dostojno predstavlja Crnu Goruu svijetu, naročito znajući koliko uspješnih i ostvarenih ljudi je ona ima.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović naglasio da će u narednom periodu Vlada intenzivirati rad sa dijasporom.

,,Vlada visoko cijeni komunikaciju sa dijasporom i zalaže se za što otvoreniju i bližu saradnju sa našom dijasporom i iseljenicima. Zajedničkim idejama i radom možemo da unaprijedimo razvojni put zemlje koja nam je svima na srcu, bez obzira gdje bili", istakao je ministar Radulović.

Tokom konstruktivne diskusije razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, šansama za razvoj nekoliko opština i investicionom potencijalu naše države, zaključuje se u saopštenju.