Politika

VUČINIĆ O SMJENI DAMJANOVIĆA: NASTAVAK "SJEČE KADROVA"

Autor Kristina Stevović

Smjenom Damjanovića Vlada nastavila trend "sječe" kadrova koji su savjesno i odgovorno radili svoj posao, kazao je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Izvor: radnička partija

"Tokom šest mjeseci koliko je obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Damjanović je ostvario značajne rezultate, naročito u sprečavanju šverca cigareta, kao i prilkom nedavne akcije zapljene tone i po kokaina u Mojanovićima kod Podgorice".

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je danas da je "smjena v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića na predlog ministra finansija Milojka Spajića bez prethodnog upućivanja javnosti u razloge za takav postupak, još jedan je u nizu krajnje diskutabilnih poteza Vlade, koja nastavlja da širi negativan trend, "sječe" kadrova koji su savjesno i odgovorno radili svoj posao".

 "Tokom šest mjeseci koliko je obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Damjanović je ostvario značajne rezultate, naročito u sprečavanju šverca cigareta, kao i prilkom nedavne akcije zapljene tone i po kokaina u Mojanovićima kod Podgorice. Treba imati u vidu, i da je Damjnović radio bez ijednog pomoćnika jer Vlada u prethodnih šest mjeseci nije našla za shodno da ih imenuje i donekle olakša rad", saopštio je Vučinić.

On dodaje da "ostaje pitanje kome je smetalo što Damjanović savjesno i odgovorno obavlja svoj posao?"

"Nadamo se da će ministar Milojko Spajić po povratku iz inostranstva naći za shodno da javnosti predoči razloge za ovakav postupak", zaključuje Vučinić.