Politika

VLADA RAZRIJEŠILA ALEKSANDRA DAMJANOVIĆA, ON ZATRAŽIO OD SPAJIĆA DA OBRAZLOŽI ODLUKU

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

"Aleksandar Damjanović, dosadašnji v.d direktora Uprave prihoda i carina, razriješen je danas na elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore, a na njegovo mjesto imenovana je Milena Petričević, koja je ranije bila zaposlena u Atlas grupi", piše RTCG.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Damjanović je na pomenutoj poziciji bio šest mjeseci, ali nadležno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja nije imenovalo pomoćnike v.d. direktora, niti je raspisalo konkurs za tu poziciju u punom mandatu.

On je nedavno za RTCG kazao da ne vidi razlog da mu Vlada ne produži mandat na mjestu v.d. direktora UPC.

"Posebno bih ukazao na problem koji imam, a to je da radim bez 10 pomoćnika. Ja sam svoje predloge uputio čim su se zakonski uslovi stekli, a to je čim je Vlada usvojila sistematizaciju", rekao je Damjanović, dodajući da očekuje i ta imenovanja.

"Damjanović je kazao da mu to što nema pomoćnike otežava posao, jer on sam koordinira radom bivše tri uprave - poreske, carina i igara na sreću", navodi RTCG.

"Imajući u vidu činjenicu da ministar finansija Milojko Spajić, koji je predložio Vladi da mi ne produži mandat, u inostranstvu, sačekaću da on javnosti saopšti razloge ovakve odluke”, kazao je Damjanović za Portal RTCG.

Rekao je da će biti prilike da javnost čuje argumente ministra Spajića za njegovo razrješenje.

“Do tada ostajem privržen radu za dobrobit svih građana i države Crne Gore”, dodao je Damjanović.