Politika

MEDOJEVIĆ: VRIJEME JE DA KRIVOKAPIĆ ODE, STANJE U ZEMLJI ZAHTIJEVA OZBILJNE I HRABRE PATRIOTE

Autor Gordana Bojanić

Neodrživa je Vlada u kojoj Ministar policije nije lojalan Premijeru i u kojoj Premijer ne može da smijeni svog službenika sa pozicije direktora policije, smatra predsjednik PzP Nebojša Medojević.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On kaže da je upravljanje državom od strane vlasnika drugosrbijanskog tabloida VESTI dovelo je do paralize svih institucija sistema i duboke političke i bezbjednosne krize.

“Ako Premijer ne može da uspostavi funkcionalni autoritet u Vladi, onda je vrijeme da podnese ostavku i otvori prostor za rješenje krize. Slaba Vlada i Premijer bez autoriteta dovodi zemlju u opasnu situaciju da se politički procesi odvijaju spontatno i bez kontrole. Mafija neće sjediti skrštenih ruku i sigurno će iskoristiti ovaj institucionalni nered i haos da ostvari svoje ciljeve”, navodi Medojević.

On je kazao da je ugrožen mir i stabilnost i ustavni poredak.

“Krivokapić ne može da nosi toliki teret na svojim plećima. Vrijeme je da ode. Stanje u zemlji zahtjeva ozbiljne, hrabre patriote i državnike koji bi napravili opšti društveni konsenzus oko vitalnih nacionalnih interesa i obezbjedili neophodnu političku volju za radikalne reforme i obračun sa DPS mafijom”, navodi u saopštenju Medojević.