Politika

SNP: Jučerašnji skup obilovao opasnim porukama

Autor Kristina Stevović

Jučerašnji skup, organizovan protiv Vlade Crne Gore, obilovao je neprimjerenim i opasnim porukama kojima su učesnici okupljanja upozorili sve koji ne misle kao oni da napuste Crnu Goru i idu u Srbiju, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

Protest
Izvor: MONDO

"Građani, navodno okupljeni zbog brutalnosti policije koja je ispoljena prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija i „nezakonitog“, kako oni smatraju, upisa Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, iznijeli su niz uvreda na račun Vlade i pripadnika aktuelne vlasti, ne pružajući pritom nijedan dokaz o tzv. nepočinstvima organa reda na Cetinju 5. septembra", navedeno je u njihovom saopštenju.

Kako iz ove partije kažu, zahtjevi upućeni sa ovog okupljanja, za koje se ne zna ni ko je organizator, "umnogome podsjećaju na retoriku Demokratske partije socijalista i njima sličnih partija koje ne mogu podnijeti ništa što ima predznak srpskog". Dodaju i da je dovoljno podsjetiti samo na izjave bivšeg premijera Duška Markovića koji je, uoči izbora 2020. godine, "traktorima prijetio Srbima i sveštenicima SPC"

 Ističu da nemaju želju za bilo kakvim podizanjem tenzija u društvu za koje smatraju da ih ima više nego dovoljno, u obavezi su da ukažu na "opasne poruke" koje su se čule na jučerašnjem skupu i upozore organizatore skupa i njihove nalogodavce "ko god oni bili" da prijetnje ovakve vrste više ne prolaze, te da je Crna Gora od 30. avgusta prošle godine slobodna država u kojoj se cijeni svaka nacionalnost i vjeroispovijest podjednako i koja će tim putem nastaviti da ide.

"Ipak, najveća „vrijednost“ ovog skupa je što mu je prisustvovalo par stotina građana, što dovoljno govori o ozbiljnosti istog. Crna Gora će konačno biti država svih njenih građana, u kojoj će se oni osjećati slobodno i komotno i živjeti bez straha da zbog svog mišljenja mogu trpjeti bilo kakve posledice", kazali su iz SNP-a.

Tagovi