Politika

SPAJIĆ: Odmah početi sa elektronskom evidencijom prometa svih roba

Autor Kristina Stevović

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije i Vlada u cjelini su odlučni u borbi protiv sive ekonomije i zbog toga je neophodno da Uprava prihoda i carina odmah počne elektronsko vođenje precizne evidencije prometa svih roba, saopštio je mininistar Milojko Spajić.

Izvor: Printscreen/Vlada CG

On je sa saradnicima, održao sastanak sa v.d. direktorom Uprave prihoda i carina Aleksandrom Damjanovićem i predstavnicima Uprave da bi razgovarali o uvođenju elektronskog sistema za evidenciju robe koja se nalazi u slobodnim zonama.

„Neophodno je da državni organi, u prvom redu Uprava prihoda i carina i Vlada Crne Gore, u svakom trenutku imaju uvid u promet robe u slobodnim zonama, a sve u skladu sa važećim zakonskim propisima. Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou i Vlada u cjelini su odlučni i istrajni u borbi protiv sive ekonomije i zbog toga je neophodno da Uprava prihoda i carina odmah počne elektronsko vođenje precizne evidencije prometa svih roba“, naglasio je Spajić.

Iz Ministarstva su saopštili da je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, u više navrata, insistirao na uvođenju elektronske evidencije prometa robe u slobodnim zonama, što ni nakon više mjeseci nije učinjeno.

“Iz tog razloga, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, kao organ nadležan za nadzor nad radom Uprave prihoda i carina, juče je naložilo Upravi da, do uvođenja kompleksnijeg softverskog rješenja, odmah počne sa elektronskim vođenjem evidencije u slobodnim carinskim zonama “Luka Bar” i Podgorica”, zaključili su iz Ministarstva.

Možda ce vas zanimati