Politika

RADNIČKA PARTIJA: URA sa tri mandata zauzela pola državne administracije

Autor Kristina Stevović

Rekonstrukcija Vlade je posljednja šansa da se vlast u Crnoj Gori učvrsti, konačno obračuna sa ostacima kriminogenog režima i krene u suštinske reforme, saopštavaju iz Radničke partije.

Izvor: radnička partija

“Od posljednjih pregovora vladajuće većine situacija je prilično jasna, postoji nedvosmislena politička volja partija koje predstavlja 38 poslanika za rekonstrukcijom i čvrstom vlašću u državi. Danas kada su se otklonile sve nedoumice u vezi sa personalnim rješenjima u budućoj Vladi, jasno je da postoji strah partije koja je sa tri mandata bezmalo zauzela pola državne administracije. Kroz izgovor tzv ekspertske vlade URA pokušava da sačuva svoje političare koji u ekspertskoj vladi egzistiraju na mnogo više mjesta nego što im proporcionalno pripada”, navodi se u saopštenju.

“Kako se to može drugačije okarakterisati nego strahom od 2024. godine. Zbog neodlučne politike i nedovoljno želje da se obračuna sa ostacima bivšeg kriminalnog režima politička šteta se mora kompezovati uticajem u državnoj administraciji.

Oni koji insistiraju na eksperstkoj vladi trebalo bi da znaju da su jedini političari u 42. Vladi upravo njihovi članovi i njihovi budući članovi. Najbolji primjer za to je njihov potpredsjednik koji je zamalo postao ministar odbrane. Na sreću nije, jer bi danas nakon belvederskog ustanka i uspješnog državnog udara u službama bezbjednosti imali Veselina Veljovića kao nacionalnog heroja u novoj Vladi Duška Markovića”, kažu iz Radničke partije.

Zaključuju da je ovakvo stanje u vlasti i državi neodrživo, a da labava vlast i akutna bezvlašća u kriznim situacijama guraju zemlju u opasnu nestabilnost.