Politika

KNEŽEVIĆ NAKON SASTANKA SA KRIVOKAPIĆEM: Sadašnje stanje neodrživo, mogući vanredni izbori

Autor Kristina Stevović Izvor Vijesti

Nakon najava rekonstrukcije Vlade, i predloga 37 poslanika parlamentarne većine, premijer Zdravko Krivokapić je danas počeoi zvanične odvojene razgovore sa liderima partija na vlasti o tom pitanju.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Sa premijerom su se jutros sastali lideri koalicije Za budućnost Crne Gore i Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Mandić je rekao je da je Nova srpska demokratija, na čijem je čelu, spremna za dogovor koji će zadovoljiti sve partije većine i da to bude u korist građana.

"Mi smo spremni za ozbiljan i pošten dogovor i nakon toga ćemo imati odgovoran i hrabar odnos prema zbilji koja nije nimalo jednostavna", kazao je Mandić.

Knežević je kazao da je upoznao premijera sa stavom Demokratske narodne partije da je status kvo neodrziv i da očekuju da premijer nakon konsultacija u pisanoj formi dostavi predlog za izlazak iz aktuelne krize.

"Ja sam saopštio da su, ako nema dogovora, rješenje i izbori posredstvom međunarodne zajednice i ne vidim tu ništa dramatično i apokaliptično", kazao je Knežević.

Dodao je da su spremni staviti moratorijum na "sve ono što nas dijeli", ako su i ostali spremni na to.

Planirano je da se Krivokapić danas sretne i sa liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, zatim šefom kluba Pokreta za promjene Brankom Radulovićem, liderima Prave, Radničke i Ujedinjene Crne Gore Markom Milačićem, Maksimom Vučinićem i Goranom Danilovićem. Svi oni činili su koaliciju “Za budućnost Crne Gore” čiji je premijer bio nosilac liste na parlamentarnim izborima.

Za subotu je planiran razgovor premijera sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.