Politika

ABAZOVIĆ BOŠKOVIĆU: ZAŠTO NISTE RIJEŠILI PITANJE CRKVE ZA 30 GODINA KOLIKO STE BILI NA VLASTI?

Autor Jovana Raičević

Potpredjednik Vlade Dritan Abazović je na saslušanju u Skupštini Crne Gore kazao da ne sjedi u Vladi Srbije, nego u Vladi Crne Gore.

Izvor: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

“Takve kvalifikacije razumijem. Ali što niste za 30 godina vlasti riješili pitanje crkve u Crnoj Gori? Svi sve želite da svalite na URA-u, ali morate da znate da ćemo uvijek biti spremni da odgovorimo na adekvatan način”, naglasio je Abazović.

Brđanin je, kako ističe, komandovao policijom, a tako će biti dok bude na čelo bezbjednosnog sektora.

“Nemiri su prijetili od vas. Nije tačno da se atmosfera stvarala posljednjih 15 dana, nego od dana kada je SPC objavila da će ustoličenje biti u Cetinjskom manastiru na Cetinju”, rekao je Abazović.

On je dodao je da niko nije bio protiv jučerašnjeg ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, jer nije bilo nikakvog rizika.

Abazović je Boškoviću i da ili nije rekao istinu ili nije dobro pogledao, jer se vidi da su okupljeni na Cetinju imali motorole.

“Molotovljev koktel je bačen na policiju. Intervencija je počela kada je Veljović udario policajca… Prije toga Vam je došao predjesnik stranke, pomjerene su gume koje su bile polivene dizelom, prošao je bivši predsjednik države, poslanici. Došli su da podrže barikade koje su bile nalik Kabulu”, kazao je Abazović.

Pitao je Boškovića je li za njih Crne Gora da ko god hoće se zabarikadira.

“Treba li Ulcinjani da se zabarikadiraju i ne puštaju Barane, Beranci da ne puštaju Rožajce jer nisu pravoslavci i svi tako. Hoćete li vi takvu Crnu Goru”, pitao je Abazović.

“Postojala je opasnost po život Porfirtija i to će pokazati vrijeme”, rekao je Abazović.

“Kada je riječ o Vučiću i pitanju da li nas on vuče za nos, što se mene tiče odluka Vlade CG su autonomne i nikakav uticaj sa strane nema na bezbjednosni sektor”, jasan je Abazović.

“Ne percipiram da li nekoga pogađa ili ne pogađa neko saopštenje i da je više puta prećutao. Svaki put kad neko pokuša da nas udari ispod pasa, mi nećemo uzvratiti odmah, ali ako se nastavi uzvratićemo. I to je normalno”, rekao je on.

Veljović je, prema njegovim riječima, za razliku od pripadnika DPS-a “više uradio” jer je najavio da će doći na protest, bio tamo i čak bio spreman da probije barikadu, dok su pripadnici DPS-a sjedjeli u kafani, pili čivas i kad je krenula “frka” nigdje ih nije bilo.