Politika

IBRAHIMOVIĆ: MANJINSKA ILI VLADA IZBORNOG POVJERENJA IZLAZ IZ KRIZE

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Koncept manjinske vlade, kroz okupljanje svih proevropskih snaga, bio bi veoma dobar izlaz iz političke krize, ocijenio je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, piše Pobjeda,

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Drugi koncept koji nudimo je vlada izbornog povjerenja, u kojoj bi bili svi politički subjekti i koja bi mogla imati oročeni mandat od šest mjeseci ili godinu, a njen glavni zadatak bio bi vraćanje građanskog povjerenja, i priprema uslova za vanredne parlamentarne izbore ili ujedno izbore na svim nivoima", kazao je Ibrahimović u intervjuu Pobjedi.

On je za Pobjedu ocijenio da je inicijativa o rekonstrukciji Vlade “do kraja ogolila poražavajuće rezultate “eksperimenta” vladajuće većine o ekspertskoj Vladi”.

Ibrahimović smatra da su vanredni izbori neminovnost.

On je poručio da je BS otvorena za razgovore sa svima na političkoj sceni, čak i sa onima koji imaju suprotne ideologije ili sa onima koji su im se obraćali sa pogrdnim riječima, jer im je stalo do prosperitetnog društva i građanskih vrijednosti u Crnoj Gori.

"Međutim, za saradnju treba stvarati atmosferu međusobnog uvažavanja, pa onda povjerenja", rekao je Ibrahimović

On je za Pobjedu istakao i da Vlada nije u stanju da očuva multietnički sklad i koncept građanske i sekularne države, ali i da očekuje da BS dobije i zvaničan poziv da bude dio vlade.