Politika

RESOR VESNE BRATIĆ: NIJE LALOŠEVIĆ ČITAV SNP! ODLUKA O SMJENI JE REAKCIJA NA LOŠ RAD POJEDINCA

Autor Gordana Bojanić

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ističe da odluka o smjeni dosadašnjeg v.d. direktora Uprave za sport i mlade, Vasilija Laloševića, nije usmjerena prema Socijalistickoj narodnoj partiji.

Izvor: Ministarstvo prosvjete Crne Gore ‏

“Gospodin Lalošević nije i ne može biti SNP u cjelosti”, navode iz resora Vesne Bratić.

Ovo je, tvrde, bio jedan odgovaran čin državnog organa kakav MPNKS jeste.

“Naša namjera nije da se obračunamo sa bilo kojim političkim činiocem, ovo je bila samo reakcija na loš rad i profesionalne propuste pojedinca”, saopštili su iz Ministarstva.

Kako su naglasili, zakon treba da bude jednak za sve, i kad štiti i kad kažnjava, a Lalošević se, tvrde, ogriješio o zakon.

“Nakon promjena koje su nastupile 30. avgusta 2020. godine, obećali smo svim gradnjanima Crne Gore da ćemo poštovati i sprovoditi zakon u potpunosti, da nećemo, kako se to radilo decenijama unazad, zakon krojiti ni „po babu ni po stričevima“. Tog svog obećanja držaćemo se u potpunosti, bez obzira na političke implikacije i bez namjere da pravimo kompromise. „Ko ne kažnjava prekršaj, taj zapovijeda da se on čini“ je pravilo kojeg se držimo. Stoga, MNPKS želi još jednom istaći da su informacije i podaci koje smo već dostavili na uvid javnosti istiniti, tačni i lako provjerljivi i da je MNPKS reagovalo isključivo na stručan i profesionalan način”, ističu iz ovog resora.