Politika

KRIVOKAPIĆ: DOSTA JE BILO, CRNA GORA NEĆE BITI ZEMLJA NETRPELJIVOSTI

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Vlade Crne Gore saopštio je da su nedopustive brutalne šofinističke uvrede na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali i pojedinih odbornika Skupštine Cetinja koje su se, kako je naveo, danas mogle čuti od pojedinih simpatizera DPS-a na Cetinju.

Izvor: Vlada Crne Gore/Z.Đurić

Premijer je na Tviteru napisao da Crna Gora neće biti država netrpeljivosti.

"Oni koji su 30 godina bili na vodećim državnim funkcijama i u svojim izjavama se navodno bore za multietničku Crnu Goru, čine sve na produbljivanju napetosti i širenju vjerske i nacionalne netrpeljivosti", naveo je Krivokapić, "Današnji događaj pokazuje licemjernost i perfidnost njihove navodne brige za državu, čija su bogatstva dobrim dijelom pretočili u sopstvene džepove. Dosta je bilo!"

Apeluje na građane da ne nasijedaju na, kako je napisao, huškačku retoriku DPS-a.

"Šireći mržnju i podjele samo želi da zaštiti sumnjivo stečeni kapital i privilegije. Pristojnost i poštovanje zakona nemaju alternativu. Svako ima pravo da se osjeća Crnogorcem, Srbinom, Bošnjakom, Albancem, Hrvatom, Muslimanom..bez obzira koju političku ideju zastupao i kom se Bogu molio", zaključio je Krivokapić.

Grupa građana, koja se okupila danas ispred Skupštine Prijestonice, zvižducima je ispratila odbornike Građanskog pokreta URA. Upućene su im i uvrede, a jedan od okupljenih upućuje prijetnje Abazoviću.