Politika

BEČIĆ: URA NIJE ŽELJELA DA POTPIŠE INICIJATIVU ZA OPOZIV ĐUKANOVIĆA, SAD JE NAMJERA IZDAJE NA CETINJU MNOGO JASNIJA

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, na svom facebook profilu osudio je "izdaju" GP URA na Cetinju, podijelivši članak koji pokazuje da inicijativu za opoziv Đukanovića, iz parlametarne većine, jedino nisu potpisali poslanici URE, te da je "sada sve mnogo jasnije" .

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Inicijativa SNP-a nema većinu u parlamentu na čijem je čelu Aleksa Bečić, jer je još uvijek nisu potpisali poslanici političkog saveza "Crno na bijelo" , odnosno GP URA, na čijem je čelu Abazović" , piše Dan.

SNP je inicijativu ipak predala Skupštini inicijativu, jer se procedura opoziva šefa države može započeti i sa podrškom 25 poslanika, ali poslednju riječ daje Ustavni sud, koji utvrđuje  da li je predsjednik prekršio Ustav.

"Vladajuću koaliciju je ovakvo (ne)reagovanje GP URA uznemirilo, dok su iz pomenute partije nedavno kazali da će kada dobiju tekst inicijative o istoj razmatrati na stranačkom kolegijumu. Rezultat tog razmatranja je očigledno nepotpisivanje inicijative" , saopštava Dan.

Podsjećamo, Socijalistička narodna partija, pokrenula je inicijativu smatravi da je Đukanović svojim izjavama i djelovanjem prekršio 14. član Ustava Crne Gore, u kojem se navodi da su vjerske zajednice odvojene od države i slobodne u vršenju vjerskih obreda i poslova.