Politika

KRIVOKAPIĆ REKAO AMBASADORIMA DA JE IZGUBIO POVJERENJE U BRĐANINA, ONI TRAŽILI DA NE ŽURI SA SMJENOM

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Premijer Zdravko Krivokapić juče je više od tri sata razgovarao u vili “Gorica” sa predstavnicima Kvinte, među kojima su bile ambasadorke SAD i Velike Britanije, Džudi Rajzing Ranke i Karen Medoks, kao i šefica delegacije EU Oana Kristina Popa.

Izvor: Vlada Crne Gore/Z.Đurić

Više izvora “Vijesti” je kazalo da je Krivokapiću preporučeno da ne žuri sa smjenom Brđanina dok se nekom istragom ne utvrdi da li je bilo grešaka u pripremi ustoličenja Joanikija.

Premijer je ispričao zašto je izgubio povjerenje u Brđanina, pišu Vijesti.

Kada mu je saopšteno da je u nacrtu izvještaja o napretku pohvaljen transparentan izbor direktora policije, Krivokapić je povišenim tonom saopštio da ne može biti talac procesa pozitivnih i negativnih ocjena u pridruživanju EU, prenose Vijesti.

Na sastanku su povremeno bili i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Popodne je premijer u vili “Gorica” ugostio menadžment Uprave policije, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i koordinatora službi bezbjednosti i potpredsjednika Dritana Abazovića i učesnike policijske akcije u nedjelju na Cetinju.

Na prijemu su bili i direktor UP Zoran Brđanin i pomoćnici Dejan Knežević, Dragan Klikovac, Dragan Gorović, Miloš Rakonjac i Saša Mašković, kao i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Goran Jokić koji je minulog vikenda rukovodio Operativnim štabom. Na fotografijama i snimcima koje je Vlada poslala medijima nema Abazovića, Sekulovića i Brđanina.