Politika

OGLASIO SE SRPSKI MUP NAKON PRIVOĐENJA BIVŠE MINISTARKE: SAMO SMO POSTUPALI PO ZAKONU

Autor Gordana Bojanić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su prilikom zadržavanja crnogorskih poslanika na granici sa tom zemljom postupili u skladu sa propisanim procedurama i uz uvažavanje ličnog dostojanstva i integriteta svih lica.

Izvor: DPS

To je saopšteno crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova (MVP), na upit zvaničnoj Srbiji zašto su u više navrata, na granici, nepotrebno zadržavani crnogorski političari.

Pobjedi su iz MVP kazali da su od nadležnih organa Srbije, a posredstvom Ambasade Crne Gore u Beogradu, zatražili zvanične informacije o postupanju granične policije.

"Predstavnici MVP-a su dodatno obavili razgovore sa privremenim otpravnikom poslova u Ambasadi Srbije u Podgorici, izražavajući nezadovoljstvo i zabrinutost zbog postupanja prema poslanicima Crne Gore", istakli su iz MVP.

Oni su dodali i da su dogovorili nastavak komunikacije kako bi se prevazišle ovakve i slične situacije, naglašavajući da su njihove aktivnosti usmjerene na zaštitu prava i interesa svih crnogorskih državljana.

Petoro crnogorskih političara je u prethodna dva mjeseca zadržavano na srpskoj granici, a to je počelo nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici.