Politika

KRIVOKAPIĆ UGOSTIO PRIPADNIKE BEZBJEDONOSTNOG SEKTORA, BIĆE I NOVČANO NAGRAĐENI: OSVJETLALI STE OBRAZ CRNOJ GORI (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ugostio je na Vili Gorica pripadnike bezbjednosnog sektora

Izvor: Vlada Crne Gore/Z.Đurić

On im je odao priznanje i zahvalio na požrtvovanosti i profesionalizmu koji su pokazali tokom protesta na Cetinju, kao i na tome što su uspjeli da sačuvaju mir i omoguće ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Krivokapić je poručio da će Vlada na narednoj sjednici u znak zahvalnosti novčano nagraditi pripadnike MUP-a, koji su uspješno obavili svoje zadatke.

Kako je naveo, profesionalizam i častan odnos pripadnika bezbjednosnog sektora pokazali su da Crna Gora ima ljudski potencijal, koji je važniji od tehnike.

“Ja vam tvrdim, da nijeste odradili posao onako kako ste odradili, Crna Gora bi danas bila u građanskom ratu. Hvala Vam u ime svih građana Crne Gore koji su gledali u vas, koji su znali da ćete odraditi posao u korist građana, a ne kriminala i određene politike”, rekao je Krivokapić.

On je zahvalio građanima Cetinja, koji su pokazali da su dostojanstveni, kulturni i da nijesu podržali političare, koji su, kako je naveo, došli da pokažu kako se solidarišu jedni sa drugima.

“Ti političari, koji su bili tu, sarađuju i imaju iste interese. Njih ne povezuje ideologija, ni to prijateljstvo, njih povezuje interes”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da od 30. avgusta prošle godine do danas, država nikada nije bila više ugrožena.

Krivokapić je poručio da država treba da obezbijedi da svi žive dostojanstveno od svog rada, a ne od kriminala, korupcije i političkih veza.

“Ovo je bilo najveće iskušenje za sve nas i imali smo samo jedan cilj i zadatak - da ne padne nijedna kap krv”, rekao je Krivokapić.