Politika

ABAZOVIĆ: ISTORIJSKI REZULTAT NA KOJEM BI POZAVIDJELE I SAD, SUDIJA IVANOVIĆ TREBAO BITI IZUZET

Autor Jovana Raičević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da je ovo istorijski rezultat, na kom bi im pozavidjele i Sjedinjene Američke Države.

Izvor: Screenshoot/youtube/Vlada Crne Gore

"I sve veće države koje imaju veće kapacitete od nas... Ali mala Crna Gora ima veliki volju", jasan je on.

Rekao je da je to što sudske i tužulačke vlasti nemaju volju da prate volju Vlade u borbi protiv organizovanog kriminala, dobra poruka međunarodnoj javnosti.

"Šverc narkotika je trajao godinama, decenijama. Vjerovatno ga ni ova Vlada neće u potpunosti suzbiti... Ali ću vam reći jedno, vrijednost zapliienjenog kokaina je vrijednost pet bolnica, ili deset fabrika na sjeveru. Mi djecu liječimo SMS porukama...", poručio je Abazović.

 Abazović je naglasio da misli da se sudija Ivanović trebao izuzeti,.a ako se nije zuzeo neka mu služi na čast to što je uradio.

"Ljudi zbog vožnje u alkoholisanom stanju završe u pritvoru 30 dana. A 1.400 kilograma kokaina? Time šaljemo poruku da se institucije nijesu oslobodile", jasan je Abazović.

On je dodao da tvrdi da iza svih nacionalističkih i ekstremiatičkih grupa stoje organizovane kriminalne grupe, koje vide da više nemaju zaštitu države.