Politika

SNP TRAŽI OPOZIV ĐUKANOVIĆA

Autor Kristina Stevović

Socijalistička narodna partija upućuje inicijativu parlamentarnoj većini na pokretanje postupka za opoziv predsjednika Mila Đukanovića zbog jučerašnje izjave da će 5. septebtembra biti na Cetinju ako se ne uvaži njegov apel da se ustoličenje ne održi na Cetinju.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Smatraju da je predsjednik nakon ove izjave nije dostojan vršenja ove funkcije.

“Očigledno kršenje Ustava od strane trenutnog predsjednika Crne Gore dovoljan su razlog da konačno sasiječemo politiku podjela, mržnje i sukoba u Crnoj Gori, koju personifikuje Milo Đukanović”, navodi se u saopštenju.

Oni navode da je nesporno da država može obezbijediti sve neophodne uslove da Srpska pravoslavna crkva ostvari ustavom zagarantovana prava.

“Njegovo ponašanje i njegova poslednja izjava su još jedan dokaz da on nije predsjednik svih građana , nego samo svoje prevaziđene DPS politike. Svakim danom pokazuje strah za sebe i svoje saradnike koji su opljačkali i uništili Crnu Goru, a koji moraju odgovarati pred nezavisnim tužilaštvom.Da zaključimo, SNP je za opoziv Mila Đukanovića i naše potpise imate na stolu”, zaključuje se u saopštenju.