Politika

MILAČIĆ: Đukanović stoji iza komita i pokušaja destabilizacije, spreman je da izazove tenzije i krvoproliće

Autor Kristina Stevović

"Prava Crna Gora poziva sve državne organe, a u prvom redu policiju i Tužilaštvo da se pozabave slučajem Veljović i njegovim otvorenim pozivanjem na destabilizaciju, sukobe i mržnju među braćom."

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Nakon današnjeg otvorenog poziva na podrivanje ustavnog poretka od strane Đukanovićevog savjetnika Veselina Veljovića, niko više u Crnoj Gori ne bi trebalo da ima dilemu da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović lično stoji iza organizovanja komita i pokušaja destabilizacije Crne Gore, saopštio je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Veljović je u autorskom tekstu za Pobjedu poručio je da je "dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budemo zajedno na Cetinju".

On na okupljanje poziva povodom najave ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

"Poziv Đukanovićevog savjetnika na otpor uoči svečanog čina hirotonije mitropolita Joanikija, koji je sada pride i zvanično funkcioner DPS-a, samo je bjelodan dokaz da kriminalna hobotnica i dalje pokušava da upravlja zemljom. Prava Crna Gora poziva sve državne organe, a u prvom redu policiju i Tužilaštvo da se pozabave slučajem Veljović i njegovim otvorenim pozivanjem na destabilizaciju, sukobe i mržnju među braćom. Takođe, pozivamo nadležne da se hitno utvrdi da li je Veljović nakon današnjeg svojevrsnog "manifesta mržnje" u Pobjedi i dalje dostojan da bude državni funkcioner u Crnoj Gori", istakao je Milačić, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

On je kazao i da "s obzirom da je riječ o Đukanovićevom savjetniku, jasno je da je crnogorski predsjednik taj koji je zarad sitnih političkih poena ponovo spreman da izazove tenzije i krvoproliće u Crnoj Gori".