Politika

DF REAGOVAO: BOLJE DA SU ZDRAVKO I MILOJKO PREDLOŽILI ZAKON O POPISU NEGO ŠTO SU SKAKALI PO JAPANU!

Autor Jovana Raičević

Demokratski front poručio je premijeru Zdravku Krivokapiću da predloži Zakon o popisu, te će onda oni doći u Skupštinu da glasaju.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

DF je, kako navode, još od izbora ove vlade tražio da ona predloži Zakon o popisu koji je odavno bio pripremljen i njoj dostavljen još u martu.

“Dakle, namjera da se pobjegne od popisa nije povezana sa odsustvom DF sa plenarnih zasijedanja Skupštine već su u pitanju drugi razlozi. Uostalom, bolje da su Zdravko i Milojko predložili zakon nego što su nedavno skakali po Japanu”, saopštili su večeras iz DF-a.

Takođe, dodaju, istina je da DF od decembra prošle godine traži održavanje popisa i zato je amandmanom na budžet obezbijedio neophodna sredstva da se u potpunosti realizuje.

“Nije Krivokapić istakao da je problem u zakonu nego u rokovima i da se popis ne može zbog toga realizovati u ovoj godini. Ko mu je branio da zakon predloži Skupštini još u martu? Ako je samo problem u Zakonu neka Zdravko Krivokapić predloži Zakon o popisu i DF će ga glasati. Bilo je i dosada vremena da se taj zakon predloži ali to očigledno Krivokapića nije interesovalo”, ističe DF.

Dakle, naglašavaju, samo neka Krivokapić predloži Zakon o popisu i DF je tu da glasa.

“Kao što ćemo biti tu i kada se bude glasao novi Tužilački savjet, a svakako da ima čitav niz drugih predloga zakona za naše opravdano odsustvo sa zasijedanja Skupštine. Popis je za naš narod jedna od najvažnijih tema, a DF nikada nije izdao i iznevjerio one koje je zastupao. U konačnom, nijesmo znali da je oduzimanje mercedesa, aviona i kabineta ovako povezano sa popisom, ali evo ispada da jeste”, zaključuje DF.