Politika

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: OČEKUJEMO RAZRJEŠENJE VESNE BRATIĆ, SMJENE DIREKTORA ŠKOLA SUPROTNE ZAKONU

Autor Jovana Raičević Izvor Dnevne novine

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, očekuje da će u parlamentu biti usvojena interpelacija te partije i da će ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić biti razriješena.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Vuksanović Stankovič je ocijenila da su smjene direktora nezakonite prvenstveno zato što važeći zakon nije pravno usklađen sa prethodnim i zato što je sama smjena direktora odrađena suprotno važećem zakonu, što pravno povlači i nezakonitu smjenu pomoćnika direktora.

Ona je za Dnevne novine, komentarišući smjene u prosvjeti koje sprovodi ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, bez obzira na upozorenja Prosvjetne inspekcije o nezakonitoj smjeni direktora, kazala da to nije ništa neočekivano od Bratić.

 Vuksanović Stanković je navela da Bratić od izbora na tu funkciju radi konstantno na potiranju crnogorskog identiteta kroz urušavanje prosvjetnih i kulturnih institucija države.

“Smijenjeni direktori će dobiti na sudu (bez namjere da prejudiciram odluke sudova). Ovo je jasno i studentu prve godine Pravnog fakulteta”, rekla je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, u slučaju pozitivnog sudskog epiloga, štetu će trpjeti građani, jer će sva dobit biti namirena iz budžeta Crne Gore.