Politika

VUKOVIĆ: Na sceni brutalni politički revanšizam

Autor Kristina Stevović Izvor Pobjeda

Vlada Zdravka Krivokapića najgora je koju je Crna Gora imala od uvođenja višestranačja, a na sceni je brutalni politički revanšizam koji dobija obrise staljinističkih čistki, ocijenio je potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković.

Ivan Vuković
Izvor: Youtube/Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

Vuković smatra da je sadašnja Vlada najneuspješnija u istoriji crnogorskog višepartizma i ocjenjuje da živimo svojevrsan politički ekperiment konfliktom parlamentarne većine i Vlade.

“Živimo u zemlji u kojoj lideri najuticajnijeg političkog saveza koji podržava Vladu, njenog predsjednika i najodgovornije članove nazivaju izdajnicima, kriminalcima, pajacima i tranjama", kazao je Vuković u intervjuu Pobjedi.

On je kazao da su rezultati Vlade, u svim oblastima, do te mjere loši, da nije realno očekivati da bi je, bilo koja naredna vlada, mogla „nadmašiti“.

"Način na koji se premijer Krivokapić, većina članova njegovog kabineta i najveći broj novopostavljenih funkcionera, odnose prema državi koju predstavljaju, djeluje poražavajuće na sve ljude koji vole Crnu Goru i žele joj dobro, bez obzira na to kako su glasali 30. avgusta", rekao je Vuković.

On smatra da je na sceni brutalni politički revanšizam koji posljednjih dana dobija obrise staljinističkih čistki.

Prema riječima Vukovića, o tome najubjedljivije svjedoči više od 400 rješenja o smjenama direktora osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, između ostalih i onih koji nijesu više među živima.

"Ovom iživljavanju nad ljudima koji su doživljeni kao politički neistomišljenici, prethodili su mjeseci sličnih progona u zdravstvenom sistemu. ,,Stradali“ su najbolji i najiskusniji, i to baš u trenutku kada su nam najpotrebniji u borbi protiv korona virusa", kazao je Vuković.

On ističe da svakim danom postaje sve jasnije da je cijena takve politike koju plaća naše društvo previsoka.

"Zato je jedini način da se zaustavi propadanje Crne Gore povratak DPS-a, kao najveće i kadrovski najpotentnije partije, u strukture izvršne vlasti. Posljednja istraživanja javnog mnjenja, po kojima je rejting naše partije bolji od izbornog rezultata 30. avgusta, potvrđuju da sve veći broj ljudi dijeli to mišljenje", kazao je Vuković.

Tagovi