Politika

DANILOVIĆ: VLADAJUĆA VEĆINA DA ODRŽI SASTANAK 30. AVGUSTA I DOGOVORI NOVU STRATEGIJU

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Vladajuća većina treba da održi novi sastanak 30. avgusta i dogovori novu strategiju, ocijenio je lider Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović, navodeći da će ukoliko ne bude inicijative velikih političkih subjekata, on tražiti da nastave razgovore.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Kako je saopšteno iz UCG, Danilović je ocijenio da je potrebna nova šansa i rekonstruisana Vlada od početka septembra.

“Pozivam kolege iz DF da prihvate rekonstrukciju izvršne vlasti kao međukorak, te da po isteku šest mjeseci, odmah nakon održavanja velikih lokalnih izbora uključujući i Podgoricu, pristupimo ili izboru nove Vlade ili novim izborima”, rekao je Danilović.

On je kazao da bi vladajuća većina trebala da nastavi razgovore 30. avgusta, jer duguju tom datumu, “i građanima koji su su ga proslavili kao jedan od najvećih praznika u životu”.

“Ako ne bude inicijative od velikih političkih subjekata ponovo ću tražiti sastanak uz prethodnu pojedinačnu komunikaciju sa svim liderima i pripremu dogovora kako bi toga dana uslijedila samo realizacija”, rekao je Danilović.

Danilović je naveo da se nada da će do tada biti kompletiran Tužilački savjet (TS), a ako ne, kako je ocijenio, poslednji rok za to je upravo 30. avgust.

“Koliko god bili udaljeni i posvađani moramo još jednom pokušati”, poručio je Danilović.

On je kazao da bez obzira što je mnogo puta ranije prigovarao pojedinim potezima Demokratskog Fronta (DF) ili lošoj komunikaciji u koaliciji Za budućnost Crne Gore, smatra da nije pošteno diskvalifikovati kandidata za TS, advokata Nikolu Bulatovića, samo zato što je branio jednog od lidera saveza.

“Kao potpuno neutralna strana u ovom nesporazumu svjedočim da je gospodin Bulatović zaslužio to i svako drugo mjesto u TS jer se radi o profesionalcu kakvih imamo malo", rekao je Danilović.

On je dodao da je kompletiranje TS skoro jednako važno, kao i novi dogovor oko vlade.

Danilović je ocijenio da samo rekonstruisana Vlada može do nove godine uraditi jedan dio neodložnog posla i u tijesnoj komunikaciji sa skupštinskom većinom realizovati i zakone koji su životno potrebni i važni.

Kako je kazao, popis se po nesumnjivim demokratskim standardima mora uraditi već na jesen, a ostatak zakonskih predloga do kraja godine.