Politika

ĐUKANOVIĆ: CRNA GORA NA TEMELJIMA SLOBODARSTVA IZRASLA U MODERNU EVROPSKU ZEMLJU

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Crna Gora je, na temeljima slobodarstva, koje je uvijek bilo na ponos čitavog durmitorskog kraja, izrasla u modernu evropsku zemlju, multietničku demokratiju koja odlučno ide u pravcu svoje dalje evropeizacije, kazao je predsjednik države Milo Đukanović.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Đukanović je čestitao 22. jul, Dan opštine Šavnik predsjedniku Opštine Jugoslavu Jakiću, predsjednici Skupštine opštine Nadeždi Kotlici, odbornicima i svim građanima tog grada uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Ovogodišnji praznik obilježavate u slavlju 80. godišnjice Trinaestojulskog ustanka. Na temeljima slobodarstva, koje je uvijek bilo na ponos čitavog durmitorskog kraja, Crna Gora je izrasla u modernu evropsku zemlju, multietničku demokratiju koja odlučno ide u pravcu svoje dalje evropeizacije“, navodi se u čestitki.

Đukanović je kazao da je uvjeren da će u narednom vremenu rukovodstvo šavničke opštine nastaviti da odgovorno radi na očuvanju tih vrijednosti, kao i na valorizaciji raspoloživih resursa, poboljšanju kvaliteta života i unapređenju uslova za ostanak i povratak mladih u taj kraj.

„Takav pristup i zajedništvo od posebne su važnosti i danas kada se, između ostalog, suočavamo sa posljedicama dugotrajne pandemije COVID-19", istakao je Đukanović.

On je kazao da vjeruje da će i Vlada prepoznavati potrebe lokalne zajednice.

"I da će aktivno podsticati razvojne mogućnosti kako bismo što prije nastavili putem uspjeha, na dobrobit svih građana Crne Gore“, zaključio je Đukanović.