Politika

ABAZOVIĆ SE SASTAO MINISTROM ODBRANE KAZAHSTANA: CRNA GORA ŽELI KOREKTNE ODNOSE SA SVIMA

Autor Jovana Raičević

Crna Gora je miroljubiva zemlja koja želi da ima korektne i prijateljske odnose sa svim državama, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Izvor: Kabinet potpredsjednika Vlade

On se, u okviru službene posjete Kazahstan, sastao sa ministrom odbrane te zemlje Nurlanom Jermakbajevim.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je upoznao Jermakbajeva sa članstvom Crne Gore u NATO i bezbjednosnom situacijom u zemlji, u kontekstu globalnih izazova sa terorizmom i ekstremizmom, kao i sa učešćem crnogorskih vojnika u međunarodnim misijama.

„Potpredsjednik je istakao da je Crna Gora miroljubiva zemlja i da želi imati korektne i prijateljske odnose sa svim zemljama“, kaže se u saopštenju.

 Abazović je, kako se navodi, naglasio da je Crna Gora pozitivan primjer kako da se jedna teritorijalno mala zemlja može predstaviti svijetu, i da u tom smjeru želi nastaviti dalje.

Jermakbajev je čestitao Abazoviću Dan državnosti i poželio mir i prosperitet Crnoj Gori i njenim građanima.

On je kazao da je Crna Gora ove godine veoma popularna kod turista iz Kazahstana.

Jermakbajev je Abazovića upoznao sa stanjem u vojsci Kazahstana, navodeći da ta država baštini prijateljske odnose sa svim zemljama na Istoku i Zapadu.

Abazović i Jermakbajev razgovarili su i o međunarodnim izazovima sajber kriminala, bezbjednim međunarodnim prijetnjama od terorizma i ekstremizma, mogućnostima saradnje, stanju i perspektivi naoružanja dvije zemlje.

„Sagledavši mogućnosti inteziviranja veza između dva ministarstva i dvije vojske, naročito na polju sajber beznjednosti“, dodaje se u saopštenju.