Politika

DEMOKRATE: NEĆEMO VASPITAVATI GENERACIJE DA BUDU POLITIČARI KAO ANDRIJA MANDIĆ

Autor Gordana Bojanić

Ponosni na herojsku prošlost Crne Gore, čija se snaga i odvažnost ovaplotila kroz sjajnu pobjedu naroda 30. avgusta, nećemo vaspitavati generacije da budu političari kao što je to Andrija Mandić, saopšteno je iz Demokrata

Izvor: Demokrate

Demokrate su reagovale na navode Mandića koji je, povodom 13. jula, između ostalog, kazao da su "prestali svi razlozi da bi država nastavila da vaspitava mlade generacije na izmišljotinama, kako je onaj kome su prije neko veče pjevali Milo Đukanović, Ivan Brajović, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić, važniji od našeg Jakova Kusovca, komandanta bitke na Košćelama, najveće bitke ustanka".

Takođe, jedan od lidera DF-a je poručio da predsjednik države, Vlade i Skupštine ne dozvoljavaju da se na civilizovani način rastanemo sa diktaturom komunističke partije Josipa Broza koja je osuđena od strane čitavog demokratskog svijeta.

"Konstantno u toj misiji, danas su Mandić i ekipa ustvrdili da samo DF-u i DPS-u odgovaraju izbori, a to što ne odgovaraju narodu Crne Gore, to nikom ništa. Jer zna Mandić da je ovaj narod prvi put u novijoj istoriji dobio priliku da se trsi zla koje ga već decenijama davi i guši. Zna on odlično da se zadobijena prilika da napravimo normalno društvo jednakih neće upropastiti sama od sebe, pa je sa saradnicima i patronima svim raspoloživim sredstvima upro da je uništi. Mandić i njegov šef iz Beograda ne daju da se Crna Gora rastane sa trodecenijskom diktaturom DPS-a, već na sve načine pokušavaju iskompromitovati predstavnike aktuelne vlasti, kako bi što prije raspisali izbore i omogućili povratak DPS na vlast", saopštile su Demokrate.

Na njegovu žalost, kako su naveli, neće mu uspjeti.

"Jer njegova družina je na frekvenciji poraza, retrogardna, od vremena pregažena, dokazano i svakom znano neiskrena. Njegova družina su Milo Đukanović, Svetozar Marović i njegov tajkun Gugi Savić, ali i beogradski šef, koji daje uputstva i logistiku Mandiću za najveću prevaru građana u istoriji ove zemlje: kako da DPS vrati na vlast", kažu Demokrate.

Poručuju da sve što Mandić izgovori ide samo na korist DPS-u, dok sve što radi, radi na korist isključivo samom sebi.

"Dokaz za to jeste da mu "predstava" u Sava centru u Beogradu, kojoj je pionirski nasmijan aplaudirao iz petog reda ne smeta, dok mu domaća, u Muzičkom centru u Podgorici veoma smeta. Toliko o principima Andrije Mandića. Svakom jasno i svakom vidljivo", zaključuju Demokrate.