DAN DRŽAVNOSTI

ABAZOVIĆ: DA SVAKI NAREDNI DAN DRŽAVNOSTI PROSLAVLJAMO U BOLJOJ ATMOSFERI I DA STVARAMO KLIMU POMIRENJA!

Autor Jovana Raičević

Potpredjsednik Vlade Dritan Abazović poručio je iz Kazahtana, gdje boravi u zvaničnoj posjeti, da se nada da ćemo svaki naredni Dan državnosti proslaviti u jednoj boljoj atmosferi unutar naše države, da stvaramo klimu pomirenja, biznisa.

Izvor: Vlada Crne Gore

Kako je kazao u video poruci, danas je imao odlične sastanke sa premijerom i potpredsjednikom tamošnje Vlade, te vlasnicima Er Astane.

“Smatram da smo za Crnu Goru uradili veliku stvar. Otvoreno je jedno potpuno novo tržište za turističku privredu Crne Gore”, naglasio je Abazović.

Građani koji su iz Kazahstana došli i boravili u Crnoj Gori, prema njegovim riječima, nose sjajne utiske.

 “Već smo razgovarali o tome da se letove koji direktno postoje od Astane prema Podgorici konektuju i na zimsku turističku sezonu, ne u obimu koji trenutno postoji, ali ipak značajnim za građane Crne Gore”, rekao je Abazović.

Postoji, dodao je, velika mogućnost da se otvori novo tržiđte u određenim sektorima kao što je energetika.

“Ovo su novi prozori za našu državu. Mislim da sa velikim simpatijama gledaju na Crnu Goru”, naveo je potpredsjednik Vlade.

Ono što je do njih je da, kako je rekao, samo poboljšaju marketing i da bolje prezentuju našu državu u svijetu.

Abazović zaključuje da će to biti dovoljno da se Crna Gora prepozna kao jedna destinacija koja nije samo turistička, već veliki prozor za ovaj dio svijeta prema Evropi i prema Evropskoj uniji.