Politika

ĐUKANOVIĆ: POSJETOM ŽELIM DA DOPRINESEM OPOMENI DA SE BILO GDJE NA SVIJETU VIŠE NE DOGODI SREBRENICA

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je došao u Srebrenicu da se pokloni sjenima žrtava i da na taj način doprinese da svi zajedno stanemo u odbranu civilizacijskih vrijednosti.

Izvor: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

“Uvijek je obaveza pokloniti se žrtvama, a u ovom vremenu pogotovo svi moramo biti odgovorni prema pokušajima revizije i relativiziranja srebreničkog genocida. Ovakvi događaji podstiču kulturu sjećanja i posjetom želim da doprinisem opomeni da se bilo gdje na svijetu više ne ponovi ono što se dogodilo u Srebrenici”, kazao je za BHTV.

“Klanjam se sjenima žrtava Srebrenice. U Potočarima riječi gube na značaju, jer je ovdje balkanska istorija progovorila svojim najstrašnijim krikom. Pola vijeka nakon Holokausta, ovdje je još jednom ubijena evropska civilizacija. Ostaje nam jedino da sa neizmjernom tugom čuluvamo sjećanje na nevjne žrtve genocida i da žalimo što smo savremenici najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. To nas obavezuje da ne dozvolimo reviziju istine o velikom srebreničkom stradanju. Mir njihovim dušama. Da se nikad ne ponovi”, napisao je Đukanović u knjizi žalosti.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovao je u Srebrenicu gdje će prisustvovati komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari i odati počast žrtvama Srebrenice.

U Potočarima je brojna delegacija Crne Gore, među kojima su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, potpredsjednik SDP-a Adis Balota, poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, šef medijskog tima SDP Mirko Stanić, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanici Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović, kao i 60 članova Foruma mladih BS, zatim vladika CPC Boris, predsjednica OO Liberalna partija Nikšić Jelena Marković, Tanja Perišić…