Politika

BEČIĆ SE OBRATIO U POTOČARIMA: "UPUĆUJEM IZRAZE DUBOKOG SAOSJEĆANJA, SA PROŠLOŠĆU SE MORAMO SUOČITI"

Autor Jovana Raičević

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić obratio se danas putem video linka na 26. godišnjici genocida u Srebrenici.

Izvor: Skupština Crne Gore

“13.jula ove godine Crna Gora ne obilježava samo Dan državnosti, već i značajan jubilej-80 godina od Trinaestojulskog ustanka, prvog u tada porobljenoj Evropi. 13.jula, kao naša druga riječ za borbu protiv zla u ljudima i zato sjećanje na sve genocide i zločine počinjene na svim prostorima i u svim vremenima.

S toga nakon 26 godina od ovog za sve mučnog i tragičnog događaja, naročito za nas u regionu, želim da vam kao predsjednik Skupštine Crne Gore, ali i kao sin, brat, rođak, komšija i uvijek kao čovjek uputim izraze dubokog saosjećanja u bolu i patnji, koja svima nama na ovim prostorima mora da bude neizreciva opomena da život u miru ima neprocjenjivu vrijednost”, naveo je Bečić.

Onima koji danas sahranjuju najmilije upućuje naiskrenije saučešće.

“Uspomene na vašu braću, očeve i sinove obavezuje nas da nikada više ne preispitujemo mir i podsjeća nas da i u sukobu čovjek mora ostati čovjek, kako bi nam budućnost bila svijetla, sa mračnom prošlošću se moramo suočiti”, poručio je Bečić u svom obraćanju.