Politika

KRIVOKAPIĆ-HOJL: PARLAMENTARNA SARADNJA OD IZUZETNE VAŽNOSTI

Autor Jovana Raičević

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, sastao se sa predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Lindzijem Hojlom, saopšteno je iz Vlade.

Izvor: Vlada Crne Gore Služba za odnose s javnošću

Krivokapić je kazao da Crna Gora želi da radi na jačanju političkog dijaloga sa Velikom Britanijom, istakavši da potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa predstavlja i činjenica da je 2018. obilježeno 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije zemlje, navodi se u saopštenju.

 Premijer je naglasio da je za Crnu Goru od izuzetne važnosti parlamentarna saradnja, te da treba raditi na njenom daljem snaženju, kroz parlamentarna tijela i grupe prijateljstva, saopšteno je danas iz kabineta premijera.

„Crna Gora se nalazi u specifičnom, reformskom, tranzicionom i istinski proevropskom poletu! Želimo da učimo od najiskusnijih i da sarađujemo sa najboljima. Mi imamo zavidnu istoriju zborova i parlamentarizma, ali svakako da imamo šta da naučimo od jednog od najstarijih i najuglednijih Domova u kojima se njeguje polemički i kritički duh, ali i duh odgovornosti, duh tolerancije i zajedništva koji ima za cilj opšte dobro Ujedinjenog Kraljevstva“, poručio je Krivokapić.

Premijer je naglasio i da Vlada podržava rad Britanskog savjeta.

Hojl je poručio da Ujedinjeno Kraljevstvo želi da osnaži prijateljstvo dvije zemlje, te da unaprijedi parlamentarnu i ekonomsku saradnju.

On je istakao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformski put Crne Gore i da su spremni da pruže svu neophodnu ekspertsku pomoć.