Politika

KRIVOKAPIĆ PUTUJE U BRITANIJU, SASTAĆE SE SA DŽONSONOM! U DELEGACIJI CRNE GORE BIĆE MILATOVIĆ I VUKŠIĆ

Autor Gordana Bojanić

Premijer Zdravko Krivokapić boraviće naredna dva dana u posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, saopšteno je iz Vlade.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Krivokapić će se tokom prvog bilateralnog susreta dvije zemlje sastati sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom i ostalim britanskim zvaničnicima.

“Crna Gora i Velika Britanija njeguju tradicionalno dobre i prijateljske međudržavne odnose i dijele zajednički sistem evroatlantskih vrijednosti", navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da će posjeta biti važna za obezbjeđivanje nastavka britanske podrške reformskom procesu Crne Gore i za razmjenu mišljenja o bezbjednosnim izazovima i aktuelnostima na Zapadnom Balkanu, Evropi i na globalnom planu.

„Posjeta predstavlja potvrdu sve intenzivnijeg političkog dijaloga koji dvije zemlje razvijaju, ali je ujedno i prilika za pokretanje tema od obostranog interesa i razmjenu iskustava o načinu ostvarivanja strateških ciljeva“, navodi se u saopštenju.

U delegaciji Vlade, kako su kazali, pored premijera, biće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.