Politika

ŠĆEKIĆ: Neću se kandidovati za predsjednika SNP-a, Joković ima podršku svih

Autor Kristina Stevović Izvor Dan

"Jednoglasni smo svi u tome da i novi mandat treba da pripadne dosadašnjem predsjedniku stranke Vladimiru Jokoviću", kazao je za Dan Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On ističe i da bez obzira na naručene ankete, koje se ovih dana mogu vidjeti u javnosti, da SNP ima mnogo veću snagu i da će Kongres biti taj prelomni momenat kada će pokazati novi put razvoja SNP-a i generalno cjelokupnog društva.

Navodi i da će kongres donijeti neke novine, poput izbora novog sastava Glavnog odbora.

“Izabraćemo i nove organe partije, daće se šansa i novim ljudima. Akcenat je na podmlađivanju partije. Pripreme za kongres su već u toku, održavaju se sjednice opštinskih odbora gdje se vrše predlozi kandidata i članovi Glavnog odbora kao i ostalih tijela. U ovom momentu uzimamo u obzir i to da smo trenutno partija vlasti i na osnovu toga ćemo prilagoditi i programska rješenja”, kazao je Šćekić.

Ističe da će biti i nekih novih rješenja i predloga kroz izmjene Statuta.

“Kao na primjer, da naši predstavnici na partijskim funkcijama ne mogu biti na istoj poziciji preko dva mandata, isto važi i za rukovodstvo i predsjednike opštinskih odbora… Takođe, isto lice ne može biti na mjestu i potpredsjednika i predsjednika opštinskog odbora i još niz promjena”, kaže Šćekić.

Što se tiče Programa partije, on navodi da u generalnom smislu nemaju potrebu da mijenjaju program jer je takvog kvaliteta da ne može da zastara, s obzirom na to da je usmjeren na unapređenje standarda građana, ali da će biti određenih dopuna koje žele da predlože građanima a koje kroz vlast žele da sprovedu.

“Već su neki naši predlozi usvojeni i nastavljamo u tom pravcu, a pogotovo želimo da kroz naše predstavnike u vlasti doprinesemo borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i vraćanju pravde, jačanju institucija a sve kako bismo olakšali i ubrzali reformski put ka Evropskoj uniji”, ističe Šćekić.

Na pitanje, kako vidi rješenje aktuelne političke krize u Crnoj Gori, Šćekić je kazao da vjeruje da će dijalog koji su predsjednik SNP-a i Demosa pokrenuli dovesti do dogovora.

Pozvao je sve da ne kradu vrijeme građanima, da što prije sjednu i dogovore se, kako međusobno, tako i sa Vladom. On poziva sve da sjednu za isti sto, i da svi budu spremni na kompromis. Kako ističe, ako niko ne razmišlja da u budućnosti pravi/formira neku buduću vlast ili vladu sa DPS-om, zašto bi se svađali sada ako bi se sjutra opet morali sastati i dogovarati.

Rješenje vidi u rekonstrukciji vlade.