Politika

BEČIĆ: ISELJENICI I DIJASPORA NAJBOLJI AMBASADORI CRNE GORE

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Dijaspora i iseljenici su najbolji ambasadori Crne Gore, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na sastanku sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Belgiji, dodajući da se nada da će država graditi stameniji odnos prema ljudima koji žive u inostranstvu.

Izvor: Skupština Crne Gore

Bečić se, kako je saopšteno iz Skupštine, posljednjeg dana posjete Briselu, sastao sa predsjednikom udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva „Montenegro“ Goranom Vratnicom.

On je istakao da su sastanci sa crnogorskim ljudima poseban dio posjete nekoj zemlji, jer je, kako je naveo, dijaspora most saradnje.

„Uvijek sam naročito inspirisan kada je riječ o ljudima koji na najbolji način promovišu Crnu Goru“, kazao je Bečić.

Vratnica je rekao da su prvi put dobili inicijativu za sastanak od jednog od najviših zvaničnika svoje matične zemlje i poručio da takav čin ohrabruje ljude jer je "pokazatelj da nas domovina poziva i daje nam ruku“.

Navodi se da su predstavnici udruženja prezentovali svoje aktivnosti i viziju okupljanja i djelovanja, uz naglasak na brojne potencijale promocije Crne Gore širom Belgije.

"Imajući u vidu da su Belgijanci veoma zainteresovani za otkrivanje naše zemlje kao turističke, ali i investicione destinacije“, dodaje se u saopštenju.