Politika

MILAČIĆ: Ukoliko Jovanovićeva žalba bude odbijena, napravite hitan plan djelovanja!

Autor Jovana Radunović

Hapšenje i određivanje pritvora crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću u Prištini neviđeni je atak na elementarna ljudska prava na teritoriji Evrope, atak na slobodu mišljenja, slobodu izražavanja i slobodu kretanja.

Izvor: Medijski tim prave Crne Gore

Prema svim video snimcima predmetnog događaja očigledno je da Jovanović nije počinio ništa što bi bilo kažnjivo, a kamoli krivično, ali zato očigledno jeste na teritoriji samoproglašene države Kosovo. Tako izgleda „demokratija“ ponikla u Žutoj kući.

Prava Crna Gora sa nestrpljenjem iščekuje odluku tamošnjeg Apelacionog suda na žalbu Jovanovićevog advokata, a povodom određivanja tridesetodnevnog pritvora, zbog navodnog krivičnog djela “izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti”. Suprotno, upravo je hapšenje Jovanovića demonstracija vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Možda ce vas zanimati

Prava Crna Gora poziva diplomatskog predstavnika takozvanog Kosova u Crnoj Gori da prenese njegovim nadređenima da se ne igraju sa Crnom Gorom, njenim građaninom, njenim narodom i elementarnim ljudskim pravima.

Ukoliko žalba Jovanovićevog advokata bude odbijena i time pogažena ljudska prava crnogorskog građanina, Prava Crna Gora iniciraće sastanak predstavnika parlamentarne većine kako bi hitno napravili plan daljeg djelovanja u cilju zaštite našeg građanina i dostojanstva države Crne Gore.