Politika

MEDOJEVIĆ: Da sam ja premijer...

Autor Kristina Stevović

Predjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević napisao je na Facebook-u šta bi on uradio da je premijer Crne Gore povodom hapšenja crnogorskog državljanina Rista Jovanovića na Kosovu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Srpski mediji juče su objavili da je Jovanović priveden nakon što se pobunio jer kosovska policija pretresa monahinju. Nakon toga, Jovanoviću je određeno zadržavanje od 48 sati.

“Vlada Crne Gore mora odmah uputiti najoštrije protest Vladi Kosova, koji predaje ambasador Crne Gore u Prištini, zahtevajući momentalni prijem u Ministarstvu inostranih poslova Kosova na nivou minimalno državnog sekretara. Istovremeno Vlada Crne Gore naručuje ambasadora Kosova u Crnoj Gori u Ministarstvo vanjskih poslova sa tačnim terminom u minut kad mora da se pojavi takođe kod državnog sekretara koji mora da vrlo oštrim rečnikom traži od njega hitno oslobađanje crnogorskog državljanina koji nije prekršio nijedan zakon Kosova”, kaže Medojević.

 “Premijer mora odmah da traži od generalnog sekretara NATO jer je članica NATO, da interveniše kod Vlade Kosova da se čovjek pusti. Ukoliko Vlada Kosova to ne uradi u razumnom roku (tri dana) povlači se ambasador Crne Gore na konsultacije. To je uobičajna procedura gdje ima države i državnika. Ali Crna Gora nije suverena država, već kolonija. Naša Vlada sarađuje sa albanskim mafijašima sa kojima švercuje cigarete i narkotike. Sakrivaju se kriminalci od međunarodnih potjernica, daju se lažni pasoši, pere se novac od kriminala”, navodi Medojević.