Politika

DEMOKRATE: KAD JE TEŠKO, TU JE DF DA BUDE JOŠ TEŽE! PRIJE PROTESTA POKUŠAJTE DA POMOGNETE JOVANOVIĆU

Autor Gordana Bojanić

Prije najavljenih protesta Demokratskog fronta, koji dakako imaju poslužiti samo jednom cilju koji smo odavno uspješno raskrinkali, a to je da se sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) sruši vlast, zaista pokušaju da pomognu Ristu Jovanoviću, navode Demokrate

Izvor: YouTube/Printscreen/Kosovo Online

Kako navode, Demokratska Crna Gora izražava punu podršku i zabrinutost za građanina Crne Gore, koji je danas uhapšen na Gazimestanu.

Kada je teško, navode Demokrate, tu je DF da bude još teže.

"Kako vidimo, DF je u još jednoj krajnje sebičnoj akciji koja ide preko leđa građana Crne Gore. Iako to nije ništa neubičajeno, ovog puta se može reći da su zaista pretjerali u nebrizi za ljudski život i politikantskoj podmuklosti koja stoji iza toga", navode u saopštenju.

Demokrate pozivaju DF da zaista pomognu Jovanoviću, umjesto što, kako navode, mladića u nevolji koriste za besramni politički marketing.

"Pošto Vlada Crne Gore nema partnere na Kosovu na onaj način na koji to insinuiraju Mandićevci, poručujemo im sledeće: da prije najavljenih protesta, koji dakako imaju poslužiti samo jednom cilju koji smo odavno uspješno raskrinkali, a to je da se sa DPS-om sruši vlast, gospoda Mandićevi Frontovci zaista pokušaju da pomognu Jovanoviću. A to će svakako najbolje uraditi preko svog saveznika Gorana Rakića, ministra Srpske liste u Vladi Kosova, čovjeka koji ih je podržavao u predizbornoj kampanji. Ukoliko vam se pak Rakić ne odazove, a neće samo ako ga ne zamolite, najmanje što od vas očekujemo jeste da uputite javni poziv ministru u Vladi Kosova Goranu Rakiću i Srpskoj listi da napuste Vladu i sve institucije Kosova, umjesto što ćete dizati tenzije u Crnoj Gori, zemlji čija se Vlada bori da Jovanović bude pušten", istakli su u saopštenju te dodali:

"Ukoliko to ne uradite, ova vaša akcija je samo laž usmjerena na rušenje Vlade u korist patrona i DPS-a."