Politika

DF: PROTEST ISPRED AMBASADE KOSOVA AKO ODMAH NE PUSTE JOVANOVIĆA

Autor Gordana Bojanić

Demokratski front zatražio je od Vlade Crne Gore da od partnera sa Kosova zahtijeva hitno puštanje na slobodu Rista Jovanovića.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ističu da je on otet od "albanskih nasilnika", te da je danas na Gazimestanu štitio monahinju koja je bila izložena njihovom maltretiranju. Poručuju da će organizovati proteste, ukoliko Jovanović ne bude odmah pušten. "Ukoliko Vlada CG prećuti ovaj skandal, i ukoliko Jovanović ne bude odmah pušten, DF će organizovati proteste ispred prostorija tzv. države Kosovo u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Iz DF-a ističu da i ovaj događaj govori da su bili u pravu kada su se 2008. godine protivili priznanju Kosova.

"Tada je vlast DPS zabila nož u leđa Srbiji i srpskom narodu i ohrabrila albanske ekstremiste da nastave sa terorom nad našim narodom. Isto tako se danas ponašaju i Krivokapić i Bečić, koji koriste svaku priliku za saradnju i čestitke osobama koje predvode taj progon Srba na KiM", piše u saopštenju tog političkog saveza.

Policija na Gazimestanu privela je mladića iz Podgorice zato što je ukazao da nemaju potrebe da pretresaju monahinju.

Premijer Zdravko Krivokapić tražio je od prištinskih vlasti da saopšte da li su i zašto uhapsili državljanina Crne Gore, dodajući da, ukoliko nije počinilac krivičnog djela odmah bude pušten na slobodu.

KPS pretresa monahinju i privodi momka
Izvor: YouTube/Kosovo Online