Politika

15 GODINA OD ČLANSTVA U UN, RADULOVIĆ: CRNA GORA OSTAJE KREDIBILAN PARTNER MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Crna Gora ostaje otvoren i kredibilan partner međunarodnoj zajednici, promoter dobrosusjedskih odnosa i multilateralizma i vodeći kandidat za prvog novog člana Evropske unije (EU), poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova/Tviter

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) naveli su da Crna Gora danas obilježava važan jubilej, 15 godina od članstva u Organizaciji Ujedinjenih nacija (UN) i dan kada se crnogorska zastava prvi put zavijorila na Ist Riveru.

“Prijem Crne Gore u Svjetsku organizaciju predstavljao je tada i danas najširu moguću potvrdu priznanja naše obnovljene nezavisnosti, rezultirajući snažnom podrškom sistema UN-a na demokratskom i ukupnom reformskom putu Crne Gore” kazao je Radulović.

On je naveo da danas, kada se suočavamo sa zdravstvenom krizom bez presedana, ali i erozijom zajedništva i međunarodnog povjerenja, moramo uložiti dodatne napore na planu prevazilaženja geostrateških podjela i jačanja UN.

“Kako bi pravovremeno i adekvatno odgovorili na brojne savremene izazove i nedaće”, rekao je Radulović.

Radulović je poručio da u tom poduhvatu Svjetska organizacija može računati na punu podršku Crne Gore.

On je dodao da Crna Gora ostaje neumorno odana ciljevima UN-a, principima i načelima Povelje naroda, sve u cilju ostvarenja vizije bolje budućnosti za generacije koje dolaze.