Politika

BOŽOVIĆ: AKO VLADE TREBA DA BUDE BEZ FRONTA, BEČIĆ I KRIVOKAPIĆ DA KAŽU ZAŠTO SE NE IDE NA NOVE IZBORE

Autor Gordana Bojanić

Ako premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik parlamenta Aleksa Bečić misle da Demokratski front DF ne treba da bude dio Vlade, onda treba da objasne zašto se ne ide na nove izbore, saopštio je danas poslanik DF-a Milo Božović.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Prema njegovim riječima da su mnogima promakla dva detalja nakon objave izbornih rezultata 30. avgusta prošle godine vezana za nastup nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića prilikom proglašavanja istorijske pobjede.

“Prvi detalj je vezan za momenat kada oduševljena masa oko Krivokapića uzvikuje “Milo lopove”, a on, dosta drsko i neprimjereno, podviknu: “Ne, nemojte to govoriti preda mnom, ne mogu to da slušam”. Skandiranje je prestalo, ali niko od prisutnih nije znao pozadinu odbrane lika i djela Mila Đukanovića. Tada se nije znalo da je Zdravko Krivokapić od bivšeg režima, čiji je funkcioner bio čitavu deceniju, dobio stan od 125 metara kvadratnih, dvije plate, jednu na Univerzitetu, a drugu kao rukovodilac Akreditacionog tijela i bio sigurni glas DPS-a i miljenik Radmile Vojvodić“, navodi Božović u saopštenju dostavljenom medijima.

On dodaje da zato danas deset mjeseci poslije te istorijske pobjede, režim nije ni taknut, “Milo je “uvaženi predsjednik”, kadar DPS-a je i dalje na svim važnim funkcijama, tajkuni zaštićeni i uvaženi, kriminalci imaju policijsku zaštitu, a na drugoj strani napadi na čelnike DF i srpski narod nikada žešći, podliji i ogavniji”.

“Velika je greška što, te istorijske noći tridesetog avgusta, pristalice koalicije Za budućnost Crne Gore nijesu nastavili skandiranje ,,Milo lopove” jer bi Zdravko, sigurno, demonstrativno napustio pobjedničku binu, pa bi sve bilo jasno na vrijeme i ne bi morali prolaziti ovu desetomjesečnu agonijum”, istakao je Božović.

Božović ističe da je drugi važan detalj koji se desio te večeri je bilo novinarsko pitanje Zdravku Krivokapiću, koje je glasilo: “Hoćete li sada poslije ove pobjede platiti piće”.

“Poslovično škrt Zdravko da plati piće kad se nađe u kafani je bila inspiracija za ovo šaljivo novinarsko pitanje, ali suština je u tome što Zdravko ovim pokazuje svoj karakter narcisoidne osobe i njegov osjećaj da je on toliko bitan i vrijedan, da svima treba da bude čast i privilegija da budu u njegovom društvu, pa se tako ponaša i sada kada se nalazi na mjestu premijera”, naveo je Božović.

Krivokapić se, kaže Božović, na Premijerskom satu pohvalio da je na svojim leđima podnio najveći teret kampanje za izbore.

“To govori čovjek koji za kampanju nije uložio ni jedan cent, nikome ni kafu nije platio, koga su u kampanji kao anonimusa vodili iz grada u grad aktivisti i čelnici koalicije “Za budućnost CG”, a za koje je on, izgleda, mislio da su simpatizeri njegovog DPS-a i koje naziva ,,moj mili narode Crne Gore. Njegov doprinos rezultatu koalicije Za budućnost CG sada ističe i Aleksa Bečić, čija partija je na izborima ostvarila tri puta lošiji rezultat od koalicije Za budućnost CG, ali je uzela veliki kolač vlasti i zastupa tezu da DF treba da ostane van vlasti”, naglašava Božović.

Ako zaista Krivokapić i Bečić misle da DF ne treba da bude dio Vlade, poručuje on, koja je formirana dvotrećinskom podrškom pobjedničke koalicije ZBCG, tj. sa glasovima 27 poslanika, onda treba da objasne zašto da se ne ide na nove izbore.

“Neka potom Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić, koji su već na lokalnim izborima u Nikšiću i Herceg Novom oformili koaliciju, a ne žele da odustanu od nedemokratskog ponašanja i političkog siledžijstva, formiraju predizbornu zajedničku listu. Neka je obavezno pojačaju sa Mirnom Nikčević, komitkinjom Tatjanom Knežević Perišić, Stevom Vučinićem i ostalom družinom, kao i raznim lobijima, obavezno uz blagoslov Miraša Dedejića, pa neka od naroda zatraže podršku i sami pobijede DF. Tek nakon toga mogu da se ovako bahato ponašaju kako to sada čine”, zaključio je Božović.