Politika

"EKSPERTSKA VLADA IMA ODREĐENIH MANJKAVOSTI"

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da mu je prihvatljiva Vlada sa političarima, ako postoji saglasnost premijera Zdravka Krivokapića.

Izvor: Skupština Crne Gore

On je rekao da se tokom sedam mjeseci mandata pokazalo da ekspertska Vlada ima određenih manjkavosti.

Prema njegovim riječima, problem su, između ostalog, neka preglomazna ministarstva.

“Problem je manjak političkog iskustva, preglomaznost određenih ministarstava. Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je preglomazno kako god da se zvao ministar i kakve god sposobnosti da posjeduje”, kazao je Bečić u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti.

Trebalo bi, kako je naveo, razgovarati o eventualnom dijeljenju tog, ili nekih drugih ministarstava “gdje je vrijeme pokazalo da jedan čovjek teško može odgovoriti izazovu.”

On smatra da proces rekonstrukcije treba da prati otvoren dijalog, da se detektuju problemi i da se vidi kako treba osnažiti Vladu.

“Mislim da je trebalo osnažiti saglasnošću oko kadrovskih rješenja parlamentarne većine i premijera, ali ne isključujući mogućnost da i političari budu dio te rekonstruisane Vlade za koju saglasnost daje premijer, jer imamo dogovor dvije strane oko tih političara”, naglasio je Bečić, prenosi Pobjeda.

On je rekao da je u startu bio protiv ovakvog modela Vlade.

“Mislim da oni koji su bili pobornici ekspertske Vlade moraju da realno sagledaju neke stvari, bez obzira što su pojedini meni politički bliski. Pokazalo se da u ovom trenutku ekspertska Vlada ima manjkavosti”, zaključio je Bečić.